Потписивање споразума о сарадњи са Управом за спречавање прања новца

Потписивање споразума о сарадњи са Управом за спречавање прања новца

У петак, 17. јуна, потписан је Споразум о сарадњи између Економског факултета и Управе за спречавање прања новца. Вршилац дужности директора Управе за спречавање прања новца Жељко Радовановић и продекан за наставу и сарадњу са привредом Економског факултета Универзитета у Београду проф. др Драган Лончар потписали су Споразум о сарадњи, чиме је успостављена основа за различите активности у циљу каријерног развоја студената Економског факултета.


Потписани споразум пружиће прилику студентима завршних година основних студија, као и студентима мастер студија Економског факултета да своју стручну праксу похађају у Управи за спречавање прања новца. Сарадња са Управом ће такође обезбедити и информациону подршку приликом израде научних радова, мастер радова и докторских дисертација, али и прилику за организацију једнодневних посета и гостујућих предавања чланова Управе приликом којих би се студенти упознали са радом и функционисањем Агенције.


Уговор са Управом за спречавање прања новца настао је као део активности Факултета да оствари сарадњу са релевантним државним институцијама у оквиру пројекта изградње капацитета форензичког рачуноводства у Србији, подржаног од стране Државног секретаријата САД и ИНЛ-а (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs).