Инструкције за писање радова

Инструкције за писање радова

Аутори треба да доставе апстракт рада најкасније до 29. фебруара на мејл cfr@ekof.bg.ac.rs. Обавештење о прихватању апстракта биће достављено ауторима до 7. марта. Предаја радова је могућа до 15. априла. Радови се рецензирају од стране два рецензента и до 6. маја аутори ће добити одлуку о прихватању рада и потенцијално потребним изменама или допунама. До 16. маја је рок за достављање финалних радова за објављивање у зборнику. 

Радови се пишу на српском (латинично писмо) или енглеском језику, а презентују на српском, уз могућност да буду презентовани на неком од сродних језика из окружења или на енглеском језику. 

Прихваћени радови ће бити објављени у каталогизованом електронском зборнику радова са конференције.

ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА ПИСАЊЕ АПСТРАКТА

Наслов рада треба да буде на центру стране, написан у фонту Times New Roman 12 и bold великим словима.

Након наслова рада, наводи се име и презиме аутора и назив институције из које долази, центрирано, bold словима, 12 pt.  У наредном реду наводи се мејл адреса за кореспонденцију, центрирано, 10 pt.  Уколико има више аутора, наводе се један по један.  Проред је 1, before 12 pt, after 12 pt. 

После наслова „Апстракт“ (центрирано, bold, 11 pt), текст апстракта треба да буде написан у фонту Times New Roman 11, проред 1, before 6 pt, after 0 pt, justified.

Формат документа је А4 и све маргине 2.5 цм.

Кључне речи се наводе после апстракта (поравнато уз леву маргину, 11 pt, од пет до седам речи). 

Након кључних речи уписује се JEL класификација (поравнато уз леву маргину, 11 pt). Шаблон за писање апстракта можете да преузмете испод.

ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА ПИСАЊЕ РАДА

Рад треба да буде обима између 25.000 и 30.000 знакова (укључујући размаке).  

Рад треба да буде достављен у форми Word документа. Како би била осигурана анонимност аутора за рецензенте, потребно је да име аутора буде обрисано из статистике документа који шаљете (у оквиру preferences).

Рад се шаље у два фајла. У првом фајлу наводе се наслов рада, имена и презимена свих аутора, њихове афилијације и мејл адресе свих аутора (шаблон можете преузети испод). 

Други фајл се шаље без информација о ауторима, и садржи назив рада и текст (шаблон можете преузети испод.

Формат документа је А4, фонт Times New Roman 11, све маргине 2.5 цм, проред 1 у целом тексту (укључујући табеле, графиконе, слике, референце), before 6 pt, after 0 pt.

Рад треба да садржи наслов на српском и енглеском језику, апстракт на српском и енглеском језику, кључне речи на српском и енглеском језику (од пет до седам кључних речи), JEL класиfiкацију, текст рада (на српском или енглеском језику), табеле, графиконе, слике, илустрације и референце. Табеле, графикони, слике и друге илустрације треба да буду нумерисани по реду (1, 2, 3…) и јасно означени називом изнад, уз навођење легенде (извор података, примедбе и слично) испод табеле, слике, графикона или илустрације.

Прва страница је насловна и треба да садржи: наслов рада на српском и енглеском језику (центриран, bold велика слова, 12 pt), апстракт на српском и енглеском (justified, 11 pt), кључне речи на српском и енглеском (поравнато уз леву маргину, од пет до седам речи) и JEL класификацију (поравнато уз леву маргину). Апстракт не треба да буде дужи од 300 речи. На насловној страни проред је 1, before 12 pt, after 12 pt.

Текст рада почиње од друге стране, после насловне стране. Наслови поглавља у тексту треба да буду нумерисани (1.,2.,3. итд.) и ограничени до једног поднивоа/поднаслова (1.1., 2.1., 3.1. итд.), центрирани и bold словима написани (наслови поглавља) односно поравнати уз леву маргину и писани у италику (поднаслови). Фусноте се користе само уколико је неопходно, водећи рачуна о томе да буду нумерисане по логичном редоследу. Референце треба да буду наведене у тексту, као и на крају (списак литературе), у складу са APA стилом навођења референци. Детаљне инструкције у вези са APA стилом навођења референци доступне су на адреси:https://owl.purdue.edu/owl/research_and_citation/apa_style/apa_style_introduction.html